11 juli 2023
Geplaatst door LexWillemars

Op 27 juni vond een afsluitende bijeenkomst plaats over de participatie over het plan uitwerkingskader (PUK) waarin de gemeente de uitgangspunten vastlegt voor de nieuwbouwplannen voor de Vlierboomstraat, Hortensiastraat, Ribesstraat, Weigeliaplein en de Kamperfoeliestraat. Tussen 16.00 en 20.00 uur konden bewoners en omwonenden komen kijken op locatie in het wijkcentrum ’t Lindenkwadrant. Daar was van alles te zien rondom de nieuwbouwplannen. Natuurlijk was er ook alle gelegenheid om vragen te stellen. We kijken terug op een drukbezochte middag en avond met goede vragen en een prettige sfeer. 

Bedankt voor meedenken en alle ideeën 
Eerder dit jaar organiseerden we een informatiemarkt voor bewoners en omwonenden. Daarbij kon u zich inschrijven om mee te denken met dit nieuwbouwproject. We kregen veel aanmeldingen. Samen organiseerden we verschillende brainstormsessies. Hier konden huurders en omwonenden hun meningen en ideeën delen over het project De Vijf Heesters. Hierdoor kregen we een beter beeld van de wensen van bewoners. Tijdens de bijeenkomst konden bewoners zien welke ideeën we hebben verwerkt in de uiteindelijke plannen. Hierover gingen Haag Wonen, gebiedsontwikkelaar AM, Architektenkombinatie en OKRA Landschapsarchitecten met bewoners en omwonenden in gesprek. Ook waren er vertegenwoordigers van de Gemeente Den Haag aanwezig. Er waren veel positieve geluiden over de getoonde kwaliteit. Op een aantal punten was er ook zorg. Ook dat is prettig besproken. 
 
Belangrijk om bewoners en omwonenden te betrekken
Wij vinden het belangrijk om bewoners en omwonenden zo goed mogelijk te begeleiden en te betrekken bij onze nieuwbouwplannen. Dat doen we op verschillende manieren. Ook de gemeente Den Haag vindt dat belangrijk. Daarom werken we samen aan het planuitwerkingskader. Dat noemen we ook wel een PUK. Ook na vaststelling van de PUK door de gemeente Den Haag zal de participatie met bewoners en omwonenden worden voortgezet. Zodra de ontwerpen voldoende uitgewerkt zijn, nodigen we bewoners en omwonenden uit voor een vervolgbijeenkomsten.
 
Over de nieuwbouw
We gaan 395 woningen vervangen met nieuwe moderne, comfortabele én energiezuinige woningen. We bouwen meer woningen bij. Extra sociale huurwoningen en een aantal koopwoningen. Het nu nog enigszins verborgen gebied, wordt een open en toegankelijke groene woonomgeving. Vanuit het projectteam zijn we druk met alle voorbereidingen. Dit doen we met veel zorg voor de bewoners en omwonenden. 
 
Op de hoogte blijven van dit project? 
Wilt u op de hoogte blijven van dit project, de bijeenkomsten, de brainstormsessies en verdere ontwikkelingen? Meld u aan als belangstellende.

Het volledige verslag van de informatie markt kunt u hier lezen en/of downloaden. En een samenvatting van de participatiebijeenkomst is hier te lezen of downloaden.